Hjemmelaget Majo

Det er et helt fantastisk oppskrift til ekte ren og sun hjemmelagde majonese som er ogs fantastisk deilig i tillegg)))

Ingridienser og fremgangsmte tok jeg fra denne bloggen til Melissa Joulwan, forfatteren til en oppskriftsbok Well Fed. Jeg skrev henne for finne ut om det er mulig f boka hennes levert til Norge og hun var s snill hjelpe, og n boken er p vei og jeg gleder meg f den!

Hun deler masse oppskrifter p bloggen sin og sine egne erfaringer med Whole30 challengen. Hun egentlig flger Whole30 prinsiper 90% av tiden og alle oppskriftene hennes er Whole30 godkjent.

Dette Majo opskriftet lagde jeg selv og det var helt fantastisk! Enkelt og greit!

Ingredienser:
1 egg
2 ss sitron saft (romstemperatur!)
1/2 ts trr sennep
1/2 ts salt
1/4 cup plus 1 cup oliven olje (light, ikke extra virgin) (romstemperatur!)

Noe tips fra Melissa:

1. Alle ingridiensene M vre i romstemperatur - det er kjempe viktig! Egg, olje og sitronsaft m vre i det samme temperaturen for blandes perfekt. De kan st p kjkkenbenk i 4 timer fr du lager majo. Da blir majoen luftig, creamy og helt himmelsk konsostens.

2. Ro deg ned og begynn sakte. Og s g enda saktere.

3. Kjekk siste forbruksdato p eggene dine - majoen din skal vare like lenge. Skriv datoen ned og ikke spis majoen etter den siste forbruksdatoen.

4. Ikke bruk dyr, fancy oliven olje; smaken / duften til oljen kan vre altfor dominerende. Sk etter "light tasting" olje i butikken, den skal virke perfekt.

(bildet lnt fra Melissa sin blogg)

Slik gjr du:


1. Ha et egg og sitronsaft i blender. La dem st i romstemperatur sammen i ca.30-60 minutter. Tilsett trr sennep, salt og 1/4 cup olje. Miks i blenderen i ca. 20-30 sekunder.

N ER DET DEN VIKTIGSTE DEL!

2. Hell VELDIG VELDIG SAKTE den restende oljen inn i blandingen. Jo saktere og tynnere str klarer du, jo bedre majoen blir! Det kan ta ca. 3 minutter ha all olje inn.

Hvs du bruker blender du skal hre at lyden endret seg nr blendingen blir tjukkere. Eventuelt begynner blendingen se ut som ekte majonese, men enda vakrere! Men du m forsette viske i ca. 30-60 sekunder. Ferdig!=)


Dette er min majo - kjempe luftig og deilig. Men jeg hadde ikke trr sennep og brukte kologisk sennep p kostholdsbutikken uten tilsetninger. Det virket ogs, men ble bittelitt bitter.

Her er videoen av Melissa Joulwan om hvordan lager hun sin fantastisk majoen. Enjoy!=)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ekaterina

Ekaterina

26, Bergen

Jeg kommer til bli en Superhero versjon of meg selv! Jeg blogger om min mte trene, spise sunt, elsker de andre og meg selv og leve i balanse med meg selv. Jeg er ikke perfekt enn, men er veldig mlbevisst og motivert bli en person jeg kan selv vre stolt av.

Kategorier

Arkiv

hits