Hjemmelaget Majo

Det er et helt fantastisk oppskrift til ekte ren og sun hjemmelagde majonese som er også fantastisk deilig i tillegg)))

Ingridienser og fremgangsmåte tok jeg fra denne bloggen til Melissa Joulwan, forfatteren til en oppskriftsbok Well Fed. Jeg skrev henne for å finne ut om det er mulig å få boka hennes levert til Norge og hun var så snill å hjelpe, og nå boken er på vei og jeg gleder meg å få den!

Hun deler masse oppskrifter på bloggen sin og sine egne erfaringer med Whole30 challengen. Hun egentlig følger Whole30 prinsiper 90% av tiden og alle oppskriftene hennes er Whole30 godkjent.

Dette Majo opskriftet lagde jeg selv og det var helt fantastisk! Enkelt og greit!

Ingredienser:
1 egg
2 ss sitron saft (romstemperatur!)
1/2 ts tørr sennep
1/2 ts salt
1/4 cup plus 1 cup oliven olje (light, ikke extra virgin) (romstemperatur!)

Noe tips fra Melissa:

1. Alle ingridiensene MÅ være i romstemperatur - det er kjempe viktig! Egg, olje og sitronsaft må være i det samme temperaturen for å blandes perfekt. De kan stå på kjøkkenbenk i 4 timer før du lager majo. Da blir majoen luftig, creamy og helt himmelsk konsostens.

2. Ro deg ned og begynn sakte. Og så gå enda saktere.

3. Kjekk siste forbruksdato på eggene dine - majoen din skal vare like lenge. Skriv datoen ned og ikke spis majoen etter den siste forbruksdatoen.

4. Ikke bruk dyr, fancy oliven olje; smaken / duften til oljen kan være altfor dominerende. Søk etter "light tasting" olje i butikken, den skal virke perfekt.

(bildet lånt fra Melissa sin blogg)

Slik gjør du:


1. Ha et egg og sitronsaft i blender. La dem stå i romstemperatur sammen i ca.30-60 minutter. Tilsett tørr sennep, salt og 1/4 cup olje. Miks i blenderen i ca. 20-30 sekunder.

NÅ ER DET DEN VIKTIGSTE DEL!

2. Hell VELDIG VELDIG SAKTE den restende oljen inn i blandingen. Jo saktere og tynnere strå klarer du, jo bedre majoen blir! Det kan ta ca. 3 minutter å ha all olje inn.

Hvs du bruker blender du skal høre at lyden endret seg når blendingen blir tjukkere. Eventuelt begynner blendingen å se ut som ekte majonese, men enda vakrere! Men du må forsette å viske i ca. 30-60 sekunder. Ferdig!=)


Dette er min majo - kjempe luftig og deilig. Men jeg hadde ikke tørr sennep og brukte økologisk sennep på kostholdsbutikken uten tilsetninger. Det virket også, men ble bittelitt bitter.

Her er videoen av Melissa Joulwan om hvordan lager hun sin fantastisk majoen. Enjoy!=)

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ekaterina

Ekaterina

26, Bergen

Jeg kommer til å bli en Superhero versjon of meg selv! Jeg blogger om min måte å trene, spise sunt, elsker de andre og meg selv og leve i balanse med meg selv. Jeg er ikke perfekt ennå, men er veldig målbevisst og motivert å bli en person jeg kan selv være stolt av.

Kategorier

Arkiv

hits